Stemgebruik en presentatietechniek

Training Stemgebruik en presentatietechniek

Hoe presenteren wij onszelf?
Doen wij dat steeds op dezelfde manier, of hebben we “verschillende kleuren op ons palet”?

Uit onderzoek is gebleken dat in onze communicatie de inhoudelijke betekenis slechts voor 20% meetelt, de overige 80% bestaat uit non-verbale boodschappen.

Onopvallend een ruimte betreden, wenkbrauwen optrekken, buik inhouden, hoorbaar inademen, te snel praten, te hoog of te laag spreken, etc. Vaak zijn wij ons niet bewust van de non-verbale signalen die wij uitzenden.

In de training Stemgebruik en presentatietechniek wordt specifiek aandacht aan deze zaken geschonken.

U kunt mij boeken als zelfstandige trainer binnen uw bedrijf/organisatie. Ik kom dan naar de locatie toe die u daarvoor geschikt acht: op uw eigen adres of een conferentieoord waar uw ( meerdaagse) training gehouden wordt.

Voor wie? 
Sprekers, (dag)voorzitters, presentatoren en iedereen die regelmatig het woord moet of wil leren nemen.

Aantal deelnemers: minimaal 8 en maximaal onbeperkt.

Het is ook mogelijk individueel een aantal sessies te volgen in mijn eigen praktijkruimte.

Gewerkt wordt aan:

  • Lichaamshouding, ademhaling (= stressmanagement!) en individueel stemgebruik
  • Experimenteren met non-verbale boodschappen: b.v. hoe komt de deelnemer een ruimte binnen? Welke impact heeft deze manier van binnenkomen?
  • Wat is het belang van oogcontact maken?
  • Hoe zet je de kleur en nuance van de stem in. Wat is de invloed daarvan op een groep. Binnen een gesprek,voor de camera etc.

E.e.a. kan aangepast worden aan de vragen die er op dit gebied binnen uw bedrijf leven.

Na afloop van deze training hebben de deelnemers meer zicht op hoe zij hun non-verbale gedrag kunnen sturen en beïnvloeden en hoe zij hun stem op kunnen hanteren op een manier die bij hen past.

Daarnaast is deze training – vanwege de soms ludieke en onconventionele aanpak – geschikt voor organisaties die aan teambuilding willen doen of een langere (meerdaagse) training op onderhoudende en leerzame manier willen starten of afsluiten.